Spoedvoorziening

images (25)

Spoedvoorziening wegens ‘broodnood’
Het is mogelijk dat u in geldnood verkeert en snel geld nodig heeft en de behandeling van uw bijstandsaanvraag niet kunt afwachten. Het is dan belangrijk bij uw aanvraag duidelijk te maken dat u snel geld nodig heeft en aangeeft waarom u het geld nodig heeft. De Sociale Dienst kan u dan misschien een voorschot verstrekken. Lukt dit niet, wijst de Sociale Dienst het verzoek om een voorschot af, dan zijn er twee mogelijkheden om een spoedvoorziening (een nooduitkering) aan te vragen:

  • bij de voorzitter van Gedeputeerde Staten (Commissaris der Koningin) van uw provincie (foto provinciehuis Noord-Brabant);
  • bij de president van de Rechtbank. Voor meer informatie, klik hier.

Bij de voorzitter van Gedeputeerde Staten van uw provincie 
U kunt een spoedvoorziening aanvragen bij de voorzitter van Gedeputeerde Staten van de provincie waar u woont, als u een aanvraag voor een bijstandsuitkering heeft ingediend bij de Sociale Dienst van uw gemeente. Belangrijk is dat de beslissingstermijn op uw aanvraag nog niet is verstreken. Heeft u een Ioaw-aanvraag of Ioaz-aanvraag ingediend, dan is een spoedvoorziening bij de voorzitter van Gedeputeerden Staten niet mogelijk.

Zelf procederen? 
Zelf proceduren moet goed worden overwogen. Er zijn veel valkuilen en juridische voetangels. Het is jammer als u om zo’n reden de procedure verliest. Ga niet zelf knutselen als u zich niet in de juridisch kant van de procedure kunt of wilt verdiepen, maar laat uw bezwaar- en beroepsprocedure door KRL verzorgen. Meestal is het verstandig om advies in te winnen van een gespecialiseerde jurist. De KRL-juristen hebben ruime ervaring en juridische expertise op het gebied van o.a. bijstandsrecht, de Wmo en gerechtelijke procedures. U krijgt altijd een persoonlijke juridisch specialist toegewezen. Deze jurist staat u in de procedure van begin tot eind bij. Uw juridisch specialist voert zijn taken als rechtsbijstandverlener met de grootste zorg uit. Samen met deze jurist kunt u de beste strategie en plan van aanpak bepalen. Het kan ook voorkomen dat wij u afraden om juridische stappen te zetten. KRL gaat – na acceptatie van uw zaak – snel aan de slag om een conflict tot een goede oplossing te brengen. KRL stelt alles in het werk om uw zaak op te lossen. Het is ons doel om voor u een zo goed mogelijk resultaat te behalen. In sommige gevallen kan het voorkomen dat we geen redelijke kans meer zien om de zaak voor u tot een goed einde te brengen en beeindigt KRL de behandeling.

KRL helpt u graag verder
Heeft u specifieke vragen over de spoedvoorziening bij de voorzitter van Gedeputeerde Staten of wilt u juridisch advies? Voor meer informatie?

Bel met ons via telefoonnummer: 0499 – 21 65 47 (ma t/m vr 09.00 uur – 17:00 uur)
Mail naar: 
info@krl-juristen.nl 
Zaak aanmelden, klik hier.

KRL komt gratis op voor uw recht. Met de KRL-experts komt u verder, met raad en daad!

 

Deel deze pagina via: twitter
Volg ons via: twitter