Hoger beroep

Gavel, with defocussed law books behind.

Hoger beroep
Na het beroep bij de rechtbank kunt u ten slotte nog hoger beroep instellen. Het hoger beroep wordt behandeld door de Centrale Raad van Beroep (CRvB) in Utrecht.

De CRvB kijkt opnieuw naar uw zaak en oordeelt over de uitspraak van de rechtbank. Bij de CRvB behandelen meestal drie raadsheren (rechters in hoger beroep) gezamenlijk een zaak. De gemeente kan ook in hoger beroep gaan in een zaak.

Hoe stel ik hoger beroep in?
Na de uitspraak van de rechtbank hebt u zes weken de tijd om hoger beroep in te stellen. De CRvB hanteert deze termijn strikt.

Griffiekosten
Het instellen van hoger beroep is niet gratis. Na ontvangst van uw hoger beroep krijgt u van de CRvB een verzoek tot betaling van het griffierecht. Voor hoger beroep bij de CRvB geldt een tarief van € 49,00. Pas wanneer het griffierecht is voldaan, zal uw beroep door de CRvB in behandeling genomen worden. Daarnaast kunt u tegen de volgende kosten aanlopen:

  • uw reis- en verblijfkosten;
  • de kosten van een deskundige, als u die hebt ingeschakeld.

De uitspraak van de CRvB 
De CRvB is de hoogste rechter op het gebied van het sociale zekerheidsrecht. Daarom is met de uitspraak van de CRvB de procedure in de meeste gevallen tot een einde gekomen. De uitspraak kan wel betekenen dat de gemeente een nieuw besluit moet nemen, waarna opnieuw een procedure mogelijk is.

KRL helpt u graag verder
Heeft u specifieke vragen over een procedure bij de CRvB of wilt u juridisch advies? Voor meer informatie? Bel met: 0499 – 21 65 47  (ma t/m vr 09.00 – 17.00 uur).
Mail naar: 
info@krl-juristen.nl 
Zaak aanmelden, klik hier.

KRL komt gratis op voor uw recht. Met de KRL-experts komt u verder, met raad en daad!

Deel deze pagina via: twitter
Volg ons via: twitter